tabs

ΕΔΟΕΑΠ

Εργασιακός οδηγός

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ:
Επίδομα άδειας & ημέρες αδείας.
Δώρο Πάσχα.
Δώρο Χριστουγέννων.
Αποζημίωση- καταγγελίας Σύμβασης. 

1.Επίδομα άδειας & ημέρες αδείας.

Οι ημέρες άδειας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα
Ο Ν. 3302/28-12-2004 παρέχει στον εργαζόμενο το δικαίωμα να λαμβάνει ποσοστό κανονικής αδείας κατά τον πρώτο χρόνο εργασίας του σε συγκεκριμένο εργοδότη και από την έναρξη της απασχόλησής του σε αυτόν.
Ειδικότερα στο άρθρο 1 του παραπάνω Νόμου ορίζεται ότι: «α. Κάθε μισθωτός από την έναρξη της εργασίας του σε υπόχρεη επιχείρηση και μέχρι τη συμπλήρωση δώδεκα (12) μηνών συνεχούς απασχόλησης, δικαιούται να λάβει ποσοστό της ετήσιας κανονικής άδειας με αποδοχές κατ΄ αναλογία με το χρόνο εργασίας που έχει συμπληρώσει στην ίδια υπόχρεη επιχείρηση. Το ποσοστό αυτό υπολογίζεται με βάση ετήσια άδεια εικοσιτεσσάρων (24) εργάσιμων ημερών ή αν στην επιχείρηση εφαρμόζεται σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, είκοσι (20) εργάσιμων ημερών, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτές η ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία δεν απασχολούνται οι μισθωτοί λόγω του εφαρμοζόμενου συστήματος εργασίας.
β. Ο εργοδότης υποχρεούται μέχρι τη λήξη του πρώτου ημερολογιακού έτους, εντός του οποίου προσελήφθη ο μισθωτός να χορηγεί σε αυτόν την παραπάνω αναλογία της κανονικής άδειας.
Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος, ο μισθωτός δικαιούται να λάβει την ετήσια κανονική άδεια με αποδοχές, η οποία αναλογεί στο χρόνο απασχόλησής του στην υπόχρεη επιχείρηση και υπολογίζεται σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης α΄. Η άδεια αυτή επαυξάνεται κατά 1 (μία) εργάσιμη ημέρα για κάθε έτος απασχόλησης επιπλέον του πρώτου μέχρι τις είκοσι έξι (26) εργάσιμες ημέρες ή μέχρι και τις είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες αν στην επιχείρηση εφαρμόζεται σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.
Για καθένα από τα επόμενα ημερολογιακά έτη, ο μισθωτός δικαιούται να λάβει από την 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους, την κανονική ετήσια άδεια με αποδοχές, η οποία υπολογίζεται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο».
Παράδειγμα
Εργαζόμενος ο οποίος προσελήφθη 05-08-05, έπρεπε να λάβει έως 31-12-05: 20/12 επί 5 μήνες ως άδεια και το ανάλογο επίδομα αδείας.
Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος 2006, έπρεπε να λάβει μέχρι 31-12-06, τμηματικά ή στο σύνολο την 31-12-06, 21 ημέρες επί πενθημέρου και 25 ημέρες επί εξαημέρου, καθώς και το αναλογούν επίδομα αδείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η 21η ημέρα (επί πενθημέρου) ή η 25η ημέρα (επί εξαημέρου) προστίθεται μετά την 05-08-2006, χρονικό σημείο συμπλήρωσης έτους απασχόλησης.
Συνεπώς, από 01-01-2006 έως 05-08-2006 η αναλογία αδείας υπολογίζεται σε 20/12 επί 8 μήνες, το δε χρονικό διάστημα από 06-08-2006 έως 31-12-2006 υπολογίζεται σε 21/12 επί 4 μήνες.
Από 01-01-2007 και σε κάθε επόμενο ημερολογιακό έτος ο εργαζόμενος δικαιούται να λαμβάνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου ολόκληρη την ετήσια άδεια με αποδοχές και το επίδομα αδείας.

«Παλαιοί» Εργαζόμενοι
Οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει υπηρεσία 10 ετών στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσία 12 ετών σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δικαιούνται άδεια 30 εργάσιμων ημερών, αν εφαρμόζεται σύστημα εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας ή 25 εργάσιμων ημερών, αν εφαρμόζεται σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.

Επίδομα Αδείας
Όσον αφορά στο επίδομα αδείας, τονίζονται τα εξής:
Όπως είναι γνωστό, κάθε εργαζόμενος μαζί με την άδεια δικαιούται αποδοχές αδείας καθώς και επίδομα αδείας (άρθρο3, παράγραφος 16 Ν. 4504/1966). Το δικαίωμα λήψης επιδόματος αδείας, αποτελεί επακόλουθο του δικαιώματος λήψης κανονικής αδείας και υπολογίζεται όπως και οι αποδοχές αδείας - είναι δηλαδή ίσες προς το σύνολο των αποδοχών αδείας με τον περιορισμό ότι δε δύναται να υπερβεί για όσους μεν αμείβονται με μισθό, το μισό μισθό, για όσους δε αμείβονται με ημερομίσθιο ή ωρομίσθιο ή ποσοστά, τα 13 ημερομίσθια. Ως εκ τούτου, οι μισθωτοί οι οποίοι λαμβάνουν τμήμα ή ολόκληρη την άδεια, δικαιούνται και ανάλογες αποδοχές επιδόματος αδείας τόσο για το πρώτο και δεύτερο ημερολογιακό έτος, όσο και για τα επόμενα έτη.

Δικαιούμενο επίδομα άδειας

Υπάλληλοι, μαθητευόμενοι, ανήλικοι, σπουδαστές έργατοτεχνίτες κλπ.
Χρόνος εργασίας στον ίδιο εργοδότη
Έπιχ/σεις πού λειτουργούν 6 ημέρες εβδομαδιαίως
Επιχ/σεις μέ 5θήμερη εργασία
Αποδοχές
Αποδοχές
Μισθός
Ημερομίσθια
Μισθός
Ημερομίσθια
1 μήνας
2/25
2
2/25
2
2 μήνες
4/25
4
4/25
4
3 »
6/25
6
6/25
6
4 »
8/25
8
8/25
8
5 »
10/25
10
10/25
10
6 »
12/25
12
12/25
12
7 » καί άνω
1/2
13
1/2
13
2ο έτος
»
»
»
»
3ο >> καί ανω
»
»
»
»

2.ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

Το Δώρο Πάσχα δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί, που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιονδήποτε εργοδότη.
Η καταβολή του ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ γίνεται την Μ.Τετάρτη τον Απρίλιο κάθε τρέχοντος  έτους- εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το Δώρο Πάσχα και νωρίτερα από την παραπάνω καταλυτική ημερομηνία.
Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.
ΠΑΡΑΝΟΜΗ η μη ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ (μέχρι την Μ.Τετάρτη ΑΠΡΙΛΙΟΣ τρέχοντος έτους ) από τους εργοδότες καταβολή του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους, που οι επιχειρήσεις τους παραμένουν σε λειτουργία.
ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ :Σε κάθε περίπτωση που το Δώρο Πάσχα δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι ή τα συνδικαλιστικά σωματεία τους, μπορούν να προσφύγουν με καταγγελία στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ), προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά με αυτόφωρη διαδικασία.
*Σημειωτέον ότι το Δώρο Πάσχα (μέχρι σήμερα) αποτελεί αποδοχές του εργαζόμενου και ως εκ τούτου υπάγεται σε πενταετή παραγραφή.
ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ είναι ίσο :με το μισό (1/2) του μηνιαίου μισθού, για όσους εργαζόμενους αμείβονται με μισθό και με 15 ημερομίσθια,  για όσους εργαζόμενους αμείβονται με ημερομίσθιο  και τη χρονική περίοδο (01/01-30/04) /4μήνου.
π.χ Για μισθωτούς :Μισθός 1.500 ευρώ:2= 750ευρώ ή Μισθός 1.500 ευρώ Χ12,5:25= 750 ευρώ.
Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ της εργασιακής σχέσης που υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα, αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30η Απριλίου(4μηνο) κάθε έτους.
Ο αριθμός των ημερομισθίων, έχει ως βάση τις 120(εκατόν είκοσι) ημερολογιακές ημέρες.
α)Το Δώρο Πάσχα για αμειβόμενους με μισθό  και όταν η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, είναι μικρότερη των 120 ημερολογιακών  ημερών του 4μήνου (1/01-30/04), για κάθε 8ήμερο εργασιακής σχέσης  δικαιούνται  το 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού.
β)Το Δώρο Πάσχα για αμειβόμενους με ημερομίσθιο, για κάθε 8αήμερο εργασιακής σχέσης  1(ένα)ημερομίσθιο.
*Εάν η εργασιακή σχέση διαρκέσει λιγότερο από 8(οκτώ)ημερολογιακές ημέρες, ο εργαζόμενος δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα- χωρίς βέβαια να αφαιρούνται οι προσαυξήσεις του επιδόματος αδείας, Κυριακών-αργιών , υπερωριακής απασχόλησης, λοιπών πηγών κ.λ.π.
Α)Χρονικό διάστημα που συνυπολογίζεται στο Δώρο Πάσχα:
v Οι ημέρες αδείας με αποδοχές.
v Οι ημέρες απουσίας ένεκα ασθένειας(μη επιδοτούμενες).
Παράδειγμα: Εάν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθενείας 30 ημέρες και έλαβε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του φορέα για 20 ημέρες, αυτές θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης από 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30η  Απριλίου ήτοι :20 ημερολογιακές ημέρες, και όχι το σύνολο  των 30 ημερών ασθενείας. 
v Οι ημέρες λοχείας και κυοφορίας.
v Οι ημέρες επίσχεσης εργασίας και υπερημερίας του εργοδότη.
v Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας των εφέδρων, που καλούνται για εκτέλεση στρατιωτικής άσκησης, εφόσον δεν υπερβαίνει τον 1(ένα) μήνα.
v Οι ημέρες επίσημων η κατ΄έθιμο – συνήθεια αργιών.
v Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια.
v Ο χρόνος αδείας λουτροθεραπείας εφ΄οσον υπάρχει γνωμάτευση από  ασφαλιστικό φορέα.
    
Β)Δεν υπολογίζονται στο Δώρο Πάσχα χρονικά διαστήματα:
Ø Οι επιδοτούμενες από ασφαλιστικό φορέα, ημέρες απουσίας λόγω ασθενείας.
Ø Οι ημέρες απεργίας και στάσης εργασίας.
Ø Οι ημέρες αδείας –άνευ αποδοχών.

Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του Δώρου Πάσχα.

Γίνεται με βάση τις πραγματικά καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές την 15η ημέρα πριν το Πάσχα, εφόσον είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων.
1.      Εάν υπάρχει μείωση αποδοχών τον μήνα  Μάρτιο ή Απρίλιο θα αθροιστούν οι αποδοχές του τετραμήνου(01/01-30/04) και θα προκύψει ο μέσος όρος του μηνιαίου μισθού(άθροισμα :4) και δεν θα  υπολογισθεί  το Δώρο Πάσχα με τον τελευταίο μειωμένο μισθό.
2.      Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί  πριν την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα, το Δώρο υπολογίζεται, με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονται την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση. 

Τακτικές αποδοχές για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα θεωρούνται:
Ø Ο μισθός ή το ημερομίσθιο καθώς και κάθε άλλη παροχή – είτε σε χρήμα είτε σε είδος, που καταβάλλεται από τον εργοδότη.
Τακτικές αποδοχές αποτελούν και συνυπολογίζονται στο Δώρο Πάσχα ,η αμοιβή για
Ø Τακτική νόμιμη υπερωριακή  απασχόληση, υπερεργασία ,νυκτερινή απασχόληση.
Ø  Εργασία την Κυριακή –αργία.
Ø Τακτικά επιμίσθια και λοιπές πηγές – αμοιβές  από προμήθειες, οδοιπορικά έξοδα, πριμ & επιδόματα ισολογισμού κ.λ.π.
*Με την προϋπόθεση ότι οι αμοιβές αυτές λαμβάνονται από τον εργαζόμενο επί μακρύ χρονικό, σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Στις τακτικές αποδοχές για το Δώρο Πάσχα, συνυπολογίζεται και η αναλογία προσαύξηση του επιδόματος αδείας .
Συνεπώς  εκτός των άλλων προαναφερομένων (υπερωριών ,νυχτερινών, Κυριακάτικων-αργιών ,λοιπών πηγών κ.λ.π. ),ο μισθωτός θα πρέπει να λάβει το Δώρο Πάσχα προσαυξημένο με το συντελεστή επιδόματος αδείας, ο οποίος ανέρχεται σε 0,04166(0,50:12 μήνες).

Παράδειγμα υπολογισμού Δώρου Πάσχα-μισθωτού.
Δεδομένα :
1)Μικτές  μηνιαίες αποδοχές(1/2-Δώρο Πάσχα).
2) Το χρονικό διάστημα υπολογισμού για το Δώρο Πάσχα, που είναι: από 01/01-30/04- 4μηνο  ήτοι: 120 ημερολογιακές ημέρες εργασιακής σχέσης.
3)Ο μέσος όρος/4μήνου:2 των εκτάκτων παροχών, λοιπών πηγών κ.λ.π.
4)Η προσαύξηση του επιδόματος αδείας –συντελεστής  (0,04166), πού ενσωματώνεται αθροιστικά στο ½ (μισό) των μικτών μηνιαίων αποδοχών αλλά και στην αναλογία του μέσου όρου/4μήνου, των εκτάκτων παροχών :λοιπών πηγών κ.λ.π.
Έστω:
*Εργαζόμενος με μικτές μηνιαίες αποδοχές 1500 ευρώ εργάσθηκε το χρονικό διάστημα από 15/01 έως και 19/03  ήτοι:17 ημέρες του Ιανουάριο + 28 ημέρες τον Φεβρουάριο+ 19 ημέρες τον Μάρτιο = 64 ημερολογιακές ημέρες.
*Είχε έκτακτες αποδοχές τους τρείς από τους τέσσερις μήνες (01/01-30/04)χρονικού διαστήματος για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα και συγκεκριμένα :τον Ιανουάριο έκτακτες αποδοχές 500 ευρώ , τον Φεβρουάριο έκτακτες αποδοχές  500 ευρώ και τον Μάρτιο έκτακτες αποδοχές 500 ευρώ.
α)Ο μέσος όρος 4μήνου εκτάκτων αποδοχών.
Το ΑΘΡΟΙΣΜΑ των έκτακτων ΑΠΟΔΟΧΩΝ(νομίμων υπερωριών, υπερεργασίας –Κυριακών, αργιών και λοιπών παροχών) : 4 (χρονικό διάστημα τετραμήνου 1/01 -30/04, για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα :120 ημερολογιακές ημέρες) = ΜΕΣΟΣ όρος ΕΚΤΑΚΤΩΝ αποδοχών :2(εφόσον πρόκειται για το Δώρο Πάσχα)= ΠΟΣΟ ως αναλογία έκτακτων στο Δώρο Πάσχα.
*Στο παράδειγμα : Μέσος όρος έκτακτων (Ιανουάριος 500 ευρώ + Φεβρουάριος 500 ευρώ+ Μάρτιος 500 ευρώ) = 1500:4 (μήνες 01/01-30/04) = 375 ευρώ :2(επειδή αφορά Δώρο Πάσχα)= 187,50  ευρώ ποσό αναλογίας έκτακτων στο Δώρο Πάσχα.
Προστίθεται η προσαύξηση του επιδόματος αδείας (187,50 Χ 0,04166)= 7,81 ευρώ.
Συνολικό ποσό αναλογίας έκτακτων στο Δώρο Πάσχα (187,50 ευρώ + 7,81 ευρώ)=195,31.
β)Το ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ σε σχέση με τις μικτές μηνιαίες αποδοχές και για εργασιακή σχέση από 01/01-30/04(120 ημερολογιακές ημέρες) είναι: ΜΙΣΘΟΣ :2  ή ΜΙΣΘΟΣ Χ 12,5 :25.
Προστιθέμενη η προσαύξηση του επιδόματος αδείας με το συντελεστή (0,04166).
*Στο παράδειγμα: Ο μισθωτός εργάσθηκε το διάστημα από 15/01 έως 19/3  σύνολο 64 ημερολογιακές ημέρες απασχόλησης.
Δώρο Πάσχα= ημερολογιακές ημέρες απασχόλησης Χ μικτός μηνιαίος μισθός :2 Χ 1,04166 : 120.
64 ημερολογιακές  ημέρες Χ (μικτός μισθός 1500ευρώ:2)= 750 Χ προσαύξηση επιδόματος αδείας 1,04166 :120 = 416,66 ευρώ Δώρο Πάσχα.
Επομένως το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ είναι 416,66 ευρώ το Δώρο Πάσχα + 195,31 αναλογία έκτακτων –συμπεριλαμβανομένης και της προσαύξησης επιδόματος αδείας, στο Δώρο Πάσχα  στις τακτικές μηνιαίες αποδοχές (½ ) και στην αναλογία εκτάκτων=611,97.


3.Δώρο Χριστουγέννων

ΠΑΡΑΝΟΜΗ & ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ η μη εμπρόθεσμη (έως την 21η Δεκεμβρίου)καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων
Απαραίτητες διευκρινίσεις και επισημάνσεις από τη Συντονιστική Γραμματεία του Δικτύου Αλληλεγγύης & Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ για την καταβολή ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Συνάδελφοι/σες
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας προϋπόθεση για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων είναι η απασχόληση του εργαζομένου από 1 Μαΐου  μέχρι 31Δεκεμβρίου του εκάστοτε έτους .
Ο υπολογισμός του Δώρου Χριστουγέννων  γίνεται με βάση το μισθό που ελάμβανε ο εργαζόμενος μέχρι 10 Δεκέμβρη επί πλέον συμπεριλαμβάνεται αναλογία έκτακτων, υπεργασίας κ.λπ προσαυξανόμενος (ο μισθός του Δώρου) κατά ποσοστό 0,041666 που είναι η αναλογία του επιδόματος αδείας.
Το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο  μέχρι 21 Δεκεμβρίου  και η μη εμπρόθεσμη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκημα για τους εργοδότες με αυτόφωρη διαδικασία εκδίκασης.
Στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων , έστω και με απλή καταγγελία από τις Συνδικαλιστικές  Ενώσεις του Κλάδου  στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Εργασίας (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) η της οικείας Αστυνομικής Αρχής ενεργοποιείται η αυτόφωρη ποινική δίωξη και προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.

Η Συντονιστική Γραμματεία του Δικτύου εύχεται στον καθένα ξεχωριστά αλλά και στις οικογένειες σας υγεία ,δύναμη και αισιοδοξία.

4.Αποζημίωση καταγγελίας Σύμβασης.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ


Καταγγελία ΧΩΡΙΣ προειδοποίηση
Καταγγελία ΜΕ προειδοποίηση.
Χρόνος υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη
Ποσό αποζημιώσεως
Επιπλέον ποσό αποζημιώσεως
χρόνος προειδο­ποίησης
Ποσό αποζημιώσεως
Επιπλέον ποσό αποζημιώσεως
έτος συμπλ. έως έτη
μηνών
μήνας
μηνός
έτη συμπλ. έως έτη
μηνών
μήνες
μηνός
έτη συμπλ.έως έτη
μηνών
μήνες
1 1/2 μηνός
έτη συμπλ.έως έτη
μηνών
μήνες
1 1/2 μηνός
έτη συμπλ.έως έτη
μηνών
μήνες
μηνών
έτη συμπλ έως 10 έτη
μηνών
μήνες
2 1/2 μηνών
10 έτη συμπληρωμένα
μηνών
μήνες
μηνών
11 έτη συμπληρωμένα
μηνών
μήνες
3 1/2 μηνών
12 έτη συμπληρωμένα
μηνών
μήνες
μηνών
13 έτη συμπληρωμένα
μηνών
μήνες
4 1/2 μηνών
14 έτη συμπληρωμένα
10 μηνών
μήνες
μηνών
15 έτη συμπληρωμένα
11 μηνών
μήνες
5 1/2 μηνών
16 έτη συμπληρωμένα και άνω
12 μηνών
μήνες
μηνών
Χρόνος υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη (αφορά ιδιωτ. υπαλλήλους που την 12-11-­2012 είχαν συμπληρώσει 17 έτη και άνω)
Κατά τον κάτωθι υπολογισμό δεν λαμβάνονται υπόψη οι τακτικές αποδοχές κατά το ποσό που υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ
Κατά τον κάτωθι υπολογισμό δεν λαμβάνονται υπόψη οι τακτικές αποδοχές κατά το ποσό που υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ
17 έτη συμπληρωμένα
12 μηνών
+ 1 μηνός
μήνες
μηνών
+ 1/2 μηνός
18 έτη συμπληρωμένα
12 μηνών
+ 2 μηνών
μήνες
μηνών
+ 1 μηνός
19 έτη συμπληρωμένα
12 μηνών
+ 3 μηνών
μήνες
μηνών
+ 1 1/2 μηνός
20 έτη συμπληρωμένα
12 μηνών
+ 4 μηνών
μήνες
μηνών
+ 2 μηνών
21 έτη συμπληρωμένα
12 μηνών
+ 5 μηνών
μήνες
μηνών
+ 2 1/2 μηνών
22 έτη συμπληρωμένα
12 μηνών
+ 6 μηνών
μήνες
μηνών
+ 3 μηνών
23 έτη συμπληρωμένα
12 μηνών
+ 7 μηνών
μήνες
μηνών
+ 3 1/2 μηνών
24 έτη συμπληρωμένα
12 μηνών
+ 8 μηνών
μήνες
μηνών
+ 4 μηνών
25 έτη συμπληρωμένα
12 μηνών
+ 9 μηνών
μήνες
μηνών
+ 4 1/2 μηνών
26 έτη συμπληρωμένα
12 μηνών
+ 10 μηνών
μήνες
μηνών
+ 5 μηνών
27 έτη συμπληρωμένα
12 μηνών
+ 11 μηνών
μήνες
μηνών
+ 5 1/2 μηνών
28 έτη συμπληρωμένα και άνω
12 μηνών
+ 12 μηνών
μήνες
 6 μηνών
μηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.