Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τράπεζες για Mega: Να πληρώσουν οι μέτοχοι τους μισθούς

Αρνητικές είναι οι τράπεζες στο αίτημα των απλήρωτων εργαζομένων του Mega να «ξεπαγώσουν» ένα λογαριασμό, ώστε να μπορέσουν να πάρουν ένα τμήμα έστω των δεδουλευμένων τους.
Ο Θανάσης Αθανασόπουλος, εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank, και ο Ευάγγελος Πατρινός επικεφαλής της Διεύθυνσης Καθυστερήσεων Επιχειρήσεων, είπε την Τρίτη σε αντιπροσωπεία των εργαζομένων ότι χρήματα μπορούν να πάρουν μόνο αν καταθέσουν χρήματα οι μεγαλομέτοχοι του σταθμού (Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας).  Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν τιμολόγια, όπως έγινε τον Δεκέμβριο, όταν οι εργαζόμενοι πήραν δυο μισιθούς.
Κατόπιν όλων αυτών οι εργαζόμενοι μπλοκάρουν από αύριο 1η Μαρτίου τη μετάδοση.. διαφημίσεων από το κανάλι. Ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και δεν θα τις σταματήσουν αν δεν δουν το «χρώμα του χρήματος» στους λογαριασμούς τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα σταματήσει η ροή εσόδων προς τους δσμευμένους λογαριασμούς -ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκεί πάνω από 35 εκατομύρια ευρώ.
Οι εκπρόσωποι της τράπεζας αποκάλυψαν ότι σήμερα Τρίτη εστάλησαν στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ παρατηρήσεις σε σχέση με το κατατεθειμένο business plan. Βασικό σημείο τριβής και διαπραγμάτευσης το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2018, που -κατά την εκτίμηση των τραπεζών- θα είναι 12 εκατομμύρια, ενώ η σχεδιαζόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα είναι 6 εκατομύρια. Ακόμα και αν ξεπεραστεί αυτός και οποιοσδήποτε άλλος σκόπελος υπάρχει, η τελική συμφωνία με την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δεν μπορεί να κλείσει νωρίτερα από τους 2 μήνες.
- από το aixmi.gr

Σαν να μη συμβαίνει τίποτε..

Αρχίζω και υποψιάζομαι πως ο Σταύρος Ψυχάρης έχει ήδη θέσει κάποιο μυστικό σχέδιο σε εφαρμογή. Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι και αν όντως υπάρχει, αλλά έτσι που πάμε δεν αποκλείεται να δούμε τη... γάτα (Ιμαλαΐων φυσικά) να ξεφεύγει από τον στενό κλοιό στον οποίο βρίσκεται. Βάλτε σε σειρά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και μπείτε κι εσείς σε θεωρίες... συνωμοσίας.
Οι εφημερίδες του συγκροτήματος «Το Βήμα» και «Τα Νέα» έκλεισαν για δυο-τρεις μέρες μόνο. Ανοιξαν αμέσως μετά, με δικαστική απόφαση και αφού οι τράπεζες συμφώνησαν (!) να απελευθερώσουν έναν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ώστε να πληρωθεί ο κόσμος.. (επιτέλους), αλλά και να βγουν τα απαραίτητα τρέχοντα έξοδα για τη συνέχιση των εκδόσεων.
Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν πολύ γρήγορα ένα μικρό ποσό από τα δεδουλευμένα τους, λίγες μόλις ημέρες μετά την επαναλειτουργία των ΜΜΕ του ομίλου. Δεν πληρώνονται όλοι, όμως, αλλά όσοι δεν έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Διαίρει και βασίλευε.
Το ακόμα πιο περίεργο είναι που τη διαχείριση του συγκεκριμένου λογαριασμού κρατάει η διοίκηση του ΔΟΛ! Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει πως τα χρήματα κατευθύνονται αποκλειστικά στους εργαζομένους και στα απαραίτητα έξοδα της έκδοσης και δεν πηγαίνουν σε αλλότριους σκοπούς;

Έξι άδειες λέει η κυβέρνηση, 4 θέλουν τα κανάλια!

Το νέο, ανεπίσημα ακόμη, σήριαλ διαμάχης κυβέρνησης – καναλιών, αφορά τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Η κυβέρνηση που έδωσε μάχη ενός έτους, ώστε να πείσει πως μόνο 4 τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας έχουν πιθανότητα επιβίωσης, εμφανίζεται να υποστηρίζει πως οι άδειες θα μπορούσαν να είναι έξι στον αριθμό. Τον ίδιο αριθμό φέρεται να υποστηρίζει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τα τηλεοπτικά κανάλια από τη δική τους πλευρά, επίσης – ανεπίσημα, προωθούν μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες!
Ότι δηλαδή πολέμησαν λυσσαλέα και με επιχειρήματα σε δεκάδες non paper την περίοδο του διαγωνισμού τηλεοπτικής αδειοδότησης. Η αιτία αυτής της μεταστροφής εξηγείται μόνο με πολιτικούς όρους. Η μεν κυβέρνηση στοχεύει να ανοίξει η τηλεοπτική αφορά με νέους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Β. Μαρινάκης που είχε την άδεια στο …τσεπάκι του ως τον Δεκέμβριο του 2016. Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΙΤΗΣΕΕ θέλουν από την πλευρά τους να παραμείνει κλειστή η τηλεοπτική αγορά. Κι όταν λέμε κλειστή εννοούμε να παραμείνουν εν λειτουργία οι τέσσερις σημερινοί σταθμοί, ήτοι ο ΑΝΤ1, το Star, ο ΣΚΑΙ και ο Alpha. Όσο αφορά στις τηλεοπτικές άδειες η ΕΙΤΗΣΕΕ θεωρεί πως είναι ανάγκη να δοθούν, απλώς το ΕΣΡ οφείλει να εκδίδει τον Κώδικα Καλής Πρακτικής.
Έννοια την οποία εισήγαγε ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Νίκος Παπαουλάκης, υποστηρίζοντας ακριβώς την ίδια θέση. Ότι τηλεοπτικές άδειες δεν έχει νόημα να εκδοθούν! Το γεγονός ότι ο Ν. Παπαουλάκης υπέγραψε ως ΕΕΤΤ τη σύμβαση παραχώρησης του φάσματος στη Digea, είναι ένα ακόμη καταγεγραμμένο γεγονός στην πρόσφατη ιστορία της ιδιωτικής ψηφιακής τηλεόρασης.
Ρεπορτάζ Μ.Π από το τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Απλήρωτοι και στις γαλέρες του ραδιοφώνου

Καταγγελίες της ΕΤΕΡ για παραβιάσεις της ΣΣΕ 2016-2017 από μέλη της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.
Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Τηλεόρασης (ΕΤΕΡ) πριν λίγα εικοσιτετράωρα συμπλήρωσε μια σειρά ελέγχων, ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, για τον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες-μέλη της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α εφαρμόζουν την ΣΣΕ 2016-2017, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Σώματος Ειδικών Επιθεωρητών που, με την πείρα τους, διευκόλυναν την προσπάθειά μας και γι’ αυτό τον λόγο οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε.
Σε κάποιες περιπτώσεις τα αποτελέσματα των ελέγχων ήταν πολύ αρνητικά και θα επέλθουν οι.. προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Οι εργοδότες όχι μόνο δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους αλλά νομίζουν πως η συγκυριακή κατάσταση, λόγω μνημονίων, που έχει οδηγήσει σε πρωτόγνωρη απορρύθμιση την αγορά εργασίας, τους επιτρέπει να κάνουν πραγματικότητα τα πλέον ανομολόγητα όνειρά τους! Τους παρακινούμε να ξυπνήσουν πριν είναι πολύ αργά για όλους τους.
Ενδεικτικά μόνο… πώς να εξηγήσει κανείς ότι για να μπούμε στις εγκαταστάσεις του STAR CHANNEL στην Κάτω Κηφισιά, στις 19.30 το απόγευμα, χρειάστηκε περίπου ένα τέταρτο της ώρας και την στιγμή που φτάναμε στην είσοδο έφευγε πανικόβλητος ο τελευταίος εργαζόμενος που ενοχλήθηκε κιόλας όταν ρωτήθηκε πώς λέγεται και πού εργάζεται. Στο εν λόγω κτίριο συστεγάζονται 5 ραδιοσταθμοί (ΔΡΟΜΟΣ, ΔΙΕΣΗ, ΛΑΜΨΗ, ATHENS DEE JAY και ROCK FM) και ένας «αυτοδιαχειριζόμενος» ο πολύπαθος BEST…
Πόσοι εργάζονταν την ώρα του ελέγχου;
2 τεχνικοί, 2 παραγωγοί και ένας «γενικών καθηκόντων», χωρίς να υπολογίσουμε τον «ιδιοκτήτη» της «αυτοδιαχείρισης». Στους δύο ραδιοσταθμούς έπαιζε ένας υπολογιστής και θα έπαιζε προφανώς μέχρι την επομένη, εκτός και αν σταμάτησε την νύχτα, όπως συνέβη το προηγούμενο καλοκαίρι…αλλά δεν βαριέσαι, μήπως χρησιμοποιούν δημόσια συχνότητα και πρέπει να τηρούν προδιαγραφές λειτουργίας; Εδώ μιλάμε για το απόλυτο τσιφλίκι! Στον τρίτο ραδιοσταθμό υπήρχε ένας τεχνικός που εργαζόταν παράλληλα και στα δύο studios (on air και production) ενώ σκέφτονται σύντομα να του βάλουν και ένα τρίτο (edit) για να είναι σε εγρήγορση… Στους υπόλοιπους δύο υποθέτουμε πως, για λίγο ακόμη, θα λειτουργούσαν κανονικώς δηλαδή με ηχολήπτη και παραγωγό. Δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για εργασιακά ζητήματα όπου και αναμένονται εξηγήσεις από τους εργοδότες τις επόμενες μέρες. Εμείς πάντως ακόμη αναρωτιόμαστε αν πήγαμε σε ραδιοσταθμούς και πιστέψτε μας, είμαστε έμπειροι τεχνικοί…
Επίσης έγινε έλεγχος στον πρώτο σε ακροαματικότητα σταθμό, τον REAL FM. Σε όλο το προσωπικό οφείλονται σήμερα τρεις μισθοί που μόλις γίνονται τέσσερεις, ξαναπέφτουν στους τρεις…

Από τον ΔΟΛ στα Παραπολιτικά η σκιτσογράφος Εφη Ξένου

Με τον επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη συναντήθηκε και συμφώνησε η σκιτσογράφος του ΔΟΛ Εφη Ξένου προκειμένου να συνεργαστεί με τα έντυπα του εκδοτικού συγκροτήματος του Πειραιά.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό για ποια εφημερίδα του ομίλου θα σκιτσάρει η Ξένου, αλλά το πιο πιθανόν είναι ότι θα συνεργαστεί με τον Χρίστο Μουλίνο στην υπό έκδοση εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου». Η Εφη Ξένου τα τελευταία δύο χρόνια εικονογραφεί με τα σκίτσα της την στήλη «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Παλαιότερα η σκιτσογράφος ήταν στο δυναμικό της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ ενώ έκανε κι ένα πέρασμα από τον Τύπο της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Ας δούμε πως σχολιάζει το enimerosi24 την επικείμενη συνεργασία της Εφης Ξένου με το συγκρότημα Κουρτάκη: 

Φλέβα χρυσού έχει χτυπήσει ο Γιάννης Κουρτάκης με τις δυσάρεστες εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη… και η νέα καθημερινή εφημερίδα που ετοιμάζει έχει καταφέρει να αποσπάσει τα επίλεκτα στελέχη των δυο εφημερίδων. Ανάμεσα τους η κορυφαία σκιτσογράφος του οργανισμού Εφη Ξένου που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν τόσο των ΝΕΩΝ όσο και του ΒΗΜΑτος. Ο εκδότης των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ συναντήθηκε μαζί της την περασμένη εβδομάδα και συμφώνησαν να ενταχθεί στο δυναμικό του νέου εκδοτικού συγκροτήματος.

Ψυχάρης: Εγώ δεν θα γίνω Τεγοπούλου!

Όταν ο Σταύρος Ψυχάρης αποκαλύπτει τραπεζικά σκάνδαλα όπως αυτό με την τράπεζα των μηχανικών (ΤΕΕ), όπου εδώ και χρόνια υπήρχε ένα ειδικό καθεστώς επιχορηγήσεων με πρόσχημα πάντα την ανάπτυξη, δύο τινά συμβαίνουν:
• είτε ο χρεοκοπημένος εκδότης έχει επιλεκτική αμνησία ως προς τις σκανδαλώδεις διαχρονικές χρηματοδοτήσεις ημετέρων εκδοτών
• είτε νομίζει ότι όλοι οι πολίτες σε αυτή τη χώρα έχουν αμνησία.
Διαφορετικά πώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει τον ξαφνικό πόνο για τα καρτέλ των εργολάβων, για τις πολιτικές λυκοφιλίες και για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος όταν μόνο στα χρόνια.. της κρίσης και της φτώχειας των πολιτών οι τράπεζες έπαιρναν ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα για να το διανείμουν σε κόμματα και χρεωμένα εκδοτικά συγκροτήματα εξασφαλίζοντας «αντικειμενική» ενημέρωση των πολιτών και των ψηφοφόρων.
Με άρθρο του Ψυχάρη κυκλοφόρησε λοιπόν και πάλι το «ΒΗΜΑ» των απλήρωτων εργαζόμενων του ΔΟΛ που κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτές τις εφημερίδες τους χάρη σε μια δικαστική απόφαση αλλά και στη συνειδητοποίηση από πλευράς τραπεζών ότι σε άλλη περίπτωση ο τίτλος θα ακολουθούσε την οδό της απαξίωσης.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο -Για το... home theater του Λαμπράκη(ΔΟΛ-ΨΥΧΑΡΗ)

Απο:email αναγνώστη 
Να θυμίσουμε στη γάτα του Ψυχάρη ότι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», προβλέπει την ανάληψη και ένταξη στο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης από την 1η Ιανουαρίου 2017 του ανεξόφλητου κεφαλαίου της (από 22 Δεκεμβρίου 2003) δανειακής σύμβασης αρχικού ποσού των 150 εκατομμυρίων ευρώ που έχει συναφθεί από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Πρόκειται για το HOME THEATER του Λαμπράκη (Μέγαρο Μουσικής......), μιας και μιλάμε για ιστορικά έντυπα με τους απλήρωτους εργαζόμενους και τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από δάνεια (ΔΟΛ-ΔΟΨ) τα οποία φορτώθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού...
---Σχόλιο "Α" - ... να συμπληρώσουμε ότι έχει αναληφθεί από το ελληνικό Δημόσιο και η υποχρέωση για ένα ακόμη δάνειο ύψους 95 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα ... και ήρθε κι αυτή η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ... πως να μην είσαι καχύποπτος, ηρωικέ Έλληνα φορολογούμενε...
Αναδημοσίευση:anasigrotisi

Συμμάχησαν οι εκδότες του Internet με τους ιδιοκτήτες της TV!

Προσχώρησε στο μέτωπο ΕΙΤΗΣΕΕ – διαφημιστών και η ΕΝΕΔ. Η Ένωση των Εκδοτών Διαδικτύου, με πρόεδρο τον Δημήτρη Μάρη (24MEDIA), που κρατούσε αποστάσεις ως σήμερα από την ΕΙΤΗΣΕΕ, συντάχθηκε με τους διαφημιζόμενους (ΣΔΕ), τους διαφημιστές (ΕΔΕΕ) και τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών (ΕΙΙΡΑ), σε μια διακήρυξη θέσεων για τη λειτουργία των ΜΜΕ και τη διαχείριση της διαφήμισης.

"Εγώ δεν θα γίνω Τεγοπούλου", άκουσε η γάτα...

Ο Ψυχάρης, η γάτα του και η αμνησία... 
Όταν ο Σταύρος Ψυχάρης αποκαλύπτει τραπεζικά σκάνδαλα όπως το σημερινό με την τράπεζα των μηχανικών (ΤΕΕ), όπου εδώ και... χρόνια υπήρχε ένα ειδικό καθεστώς επιχορηγήσεων με πρόσχημα πάντα την ανάπτυξη, δύο τινά συμβαίνουν:
είτε ο χρεοκοπημένος εκδότης έχει επιλεκτική αμνησία ως προς τις σκανδαλώδεις διαχρονικές χρηματοδοτήσεις ημετέρων εκδοτών
είτε νομίζει ότι όλοι οι πολίτες σε αυτή τη χώρα έχουν αμνησία. 
Διαφορετικά πώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει τον ξαφνικό πόνο για τα καρτέλ των εργολάβων, για τις πολιτικές λυκοφιλίες και για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος όταν μόνο στα χρόνια της κρίσης και της φτώχειας των πολιτών οι τράπεζες έπαιρναν ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα για να το διανείμουν σε κόμματα και χρεωμένα εκδοτικά συγκροτήματα εξασφαλίζοντας «αντικειμενική» ενημέρωση των πολιτών και των ψηφοφόρων. 
Με άρθρο του Ψυχάρη κυκλοφόρησε λοιπόν και πάλι το «ΒΗΜΑ» των απλήρωτων εργαζόμενων του ΔΟΛ που κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτές τις εφημερίδες τους χάρη σε μια δικαστική απόφαση αλλά και στη συνειδητοποίηση από πλευράς τραπεζών ότι σε άλλη περίπτωση ο τίτλος θα ακολουθούσε την οδό της απαξίωσης. 
Αφού λοιπόν ο εκδότης χρέωσε με κόκκινα δάνεια, προσωπικά και επιχειρηματικά, τουλάχιστον τρεις επόμενες γενιές δημοσιογράφων, αφού σταμάτησε να υπερασπίζεται το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου την ώρα της καταστροφής, αφού στήριξε με το αζημίωτο τους Σαμαρά - Βενιζέλο εξασφαλίζοντας τις ανάλογες ανακεφαλαιοποιήσεις και νέα δάνεια στη διάρκεια της συρρίκνωσης του ΑΕΠ και της απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας άλλων εκδοτικών ομίλων, αφού στήριξε κάθε μνημόνιο και κάθε μέτρο με τα κατάλληλλα δημοσιεύματα λάσπης ενάντια σε όποιον επαγγελματικό κλάδο ξεσηκωνόταν κάθε φορά (δικηγόροι, γιατροί, αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι ΕΡΤ και ΟΤΑ κ.λπ.), αφού προβλέποντας την αλλαγή στην εξουσία προσπάθησε με τη γάτα του να εξασφαλίσει την εύνοια του Τσίπρα κι αφού, τέλος, -κι εδώ ίσως είναι το σημαντικότερο- απαλλάχτηκε σιγά σιγά από κάθε αντίθετη φωνή μέσα στο συγκρότημα διά της μεθόδου των απολύσεων, φτάνει σήμερα να οργανώνει τον νυν κατά ΣΥΡΙΖΑ αγώνα με κάθε μέσο. 
Κι αυτό αφού στην τελευταία απέλπιδα προσπάθειά του φώναξε τον Βασίλη Μουλόπουλο για να τον βοηθήσει. 
Χθες η γάτα του Ψυχάρη άκουσε με τα αυτιά της τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να λέει (κάτι που βέβαια δεν είπε) ότι εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης, βάζοντας μάλιστα τη φράση μέσα σε εισαγωγικά και σήμερα ανακάλυψε την τράπεζα Αττικής και τις αμαρτίες της, όταν επί χρόνια στις ανάλογες καταγγελίες τότε της Αριστεράς ο κ. Ψυχάρης... δεν καταλάβαινε τίποτα. 
Όπως κάποτε ο ΔΟΛ έριξε τον Γεώργιο Παπανδρέου, όπως μετά συνέχισε απτόητος την εκδοτική δραστηριότητα επί χούντας, όπως συνέβαλε στο βρώμικο '89, έτσι και σήμερα στην πλάτη των εργαζομένων αγωνίζεται να ανατρέψει τη σημερινή κυβέρνηση. 
Άλλωστε η δική μας κεραμιδόγατα τον άκουσε να λέει: «Θα τελειώσω τον Τσίπρα με όσα ψέματα κι αν χρειαστεί να πω. Εγώ δεν θα γίνω Τεγοπούλου!»...
πηγή: efsyn.gr

Με τους περιπτεράδες τα 'βαλε ο Χατζηνικολάου

Τα παράπονά του για την όχι καλή ανάρτηση των Ειδήσεων από τα περίπτερα, εξέφρασε από το ραδιόφωνο του Real ο Νίκος Χατζηνικολάου. Προέτρεψε μάλιστα τους ακροατές του –ακόμα και αν δεν αγοράζουν την εφημερίδα– να κάνουν παρατήρηση στους περιπτερούχους αν δεν βλέπουν κρεμασμένες τις Ειδήσεις.
Αναφέρθηκε ταυτόχρονα στα Νέα και το Έθνος, λέγοντας ότι δεν είναι ανάγκη «οι ίδιοι και οι ίδιοι εκατό χρόνια να κρεμιούνται στα περίπτερα». Είπε συγκεκριμένα:
«Αν (η εφημερίδα μας) δεν είναι κρεμασμένη στα περίπτερα –γιατί το είδα και σήμερα– να πηγαίνετε και να απαιτείτε να κρεμούν και τη δική μας . Να απαιτείτε να μας έχουν μαζί με τις υπόλοιπες εφημερίδες. Όχι μόνο τα Νέα και..
το Έθνος. Να έχουν και εμάς. Δεν είναι ανάγκη δηλαδή μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι εκατό χρόνια να κρεμιούνται στα περίπτερα. Ας κρεμαστεί και καμιά καινούργια προσπάθεια». - από το harddog-sport

Η ΕΡΤ (επιτέλους) έκοψε τη Χρυσή Αυγή

Η Δημόσια Τηλεόραση αποφάσισε να μην μεταδώσει την ομιλία του Μιχαλολιάκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής επειδή, όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά, «είναι διάσπαρτη από ρητορική μίσους και ρατσιστικού λόγου». Ιδού ολόκληρη η ανακοίνωση: «Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΡΤ, αφού άκουσε την ομιλία του Προέδρου της Χρυσής Αυγής κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος στις 24/02/2017, αποφάσισε ομοφώνως ότι η ομιλία δεν είναι μεταδόσιμη από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, γιατί είναι διάσπαρτη από ρητορική μίσους και ρατσιστικού λόγου».
Σημειώστε επιπλέον πως η ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε «ότι κάθε φορά που θα προγραμματίζεται από την ΕΡΤ προβολή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με.. οποιοδήποτε τρόπο, θα πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της προβολής, ούτως ώστε όποια ώρα και αν ήθελε προγραμματιστεί από τη Διοίκηση ανάλογη μετάδοση, αυτή να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί».
Δ. Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Η αργία της Καθαράς Δευτέρας

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η εργασία των συναδέλφων στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών, στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας ρυθμίζεται, σύμφωνα και με τις ισχύουσες Σ.Σ.Ε. ως εξής: 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΥΠΟΥ 
Οι συνάδελφοι των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας, 27 Φεβρουαρίου 2017 δεν θα εργαστούν, ενώ οι τεχνικοί Τύπου, θα εργαστούν ανάλογα με τις ημέρες κυκλοφορίας των εφημερίδων και θα αμειφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις ΣΣΕ.
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ 
Κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας, 27 Φεβρουαρίου 2017, οι συντάκτες του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, εφόσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες ΣΣΕ, που καθορίζουν και την αμοιβή τους για Κυριακές και αργίες. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας, 27 Φεβρουαρίου 2017, οι συντάκτες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, εφόσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν και θα αμειφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στη ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ. 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ 
– Την Παρασκευή, 24.02.2017, θα κυκλοφορήσουν όλες οι εκδόσεις του Σαββάτου.
– Το Σάββατο, 25.02.2017, θα εκδοθούν όλες οι κυριακάτικες εκδόσεις.
– Την Κυριακή, 26.02.2017, δεν θα εκδοθεί Κ Α Μ Ι Α εφημερίδα.
– Την Καθαρά Δευτέρα, 27.02.2017, θα εκδοθούν οι αθλητικές εφημερίδες.
– Την Τρίτη, 28.02.2017, θα κυκλοφορήσουν οι απογευματινές εφημερίδες, οι αθλητικές εφημερίδες και οι εκδόσεις της Δευτέρας. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΥΠΟΥ 
Οι συνάδελφοι των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας, 27 Φεβρουαρίου 2017 δεν θα εργαστούν, ενώ οι τεχνικοί Τύπου, θα εργαστούν ανάλογα με τις ημέρες κυκλοφορίας των εφημερίδων και θα αμειφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις ΣΣΕ.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Ποιοι (δεν) πληρώθηκαν στο Mega

Τα «κακά παιδιά» του καναλιού και οι καλοί «ρεπόρτερ»...
Αντιγράφουμε από το facebook του δημοσιογράφου Γ. Κ. εργαζόμενου στο Mega:
"Λοιπόν σήμερα (Πέμπτη) πληρώθηκαν 157 από το Mega. Γιατί "ήξεραν" σε ποιο λογαριασμό να κάνουν κατάσχεση. Διοικητικοί υπάλληλοι.
Εμείς οι δημοσιογράφοι, τα κακά παιδιά που τόσο καιρό στοχοποιούμαστε χωρίς κανέναν να προστατεύει την απλήρωτη δουλειά μας, πήραμε μόνο τη χλεύη όλων και τη λύπηση κάποιων.
Μπράβο στους διοικητικούς που έγιναν τόσο καλοί "ρεπορτέρ" και βρήκαν την..
"απάντηση του ενός εκατομμυρίου" στο ΠΩΣ θα πληρωθούμε.
Βλέπεις εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε στο έκτο πάτωμα και ρωτάμε "ποιος άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα", οι άλλοι στους κάτω ορόφους ...ξέρουν.
Κατά τα λοιπά, είναι Πέμπτη βράδυ και πυροτεχνήματα δονούν τη γειτονιά μου (μένω κοντά στο ΚΠΙΣΝ)
Βρίστε ελεύθερα - μερικές φορές είναι απελευθερωτικό!"

Αναδημοσίευση:zoornalistas

Ραντεβού Σαββίδη - Μπόμπολα στον «Πήγασο»

Συνάντηση με το αφεντικό του Πήγασου, Φώτη Μπόμπολα, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία του Εθνους, ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και πάλι το ενδεχόμενο συνεργασίας και εμπλοκής του προέδρου του ΠΑΟΚ με τα εκδοτικά του ομίλου Μπόμπολα και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Mάλιστα πριν από λίγες ημέρες εργαζόµενοι στο «Εθνος» εντόπισαν στις οικονομικές υπηρεσίες του «Πήγασου» υπαλλήλους της πολυεθνικής Deloitte Touche  να «τσεκάρουν», για λογαριασµό του Ιβάν Σαββίδη, τα περιουσιακά και οικονοµικά στοιχεία του ομίλου.
Οπως είχαν γράψει τα Παραπολιτικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιβάν Σαββίδης κάνει τέτοιου.. είδους ελέγχους στα λογιστήρια εκδοτικών οµίλων, αφού ανάλογη κίνηση είχε κάνει και στο Star, αλλά και στον ∆ΟΛ, χωρίς πάντως να υπάρξει κάποια συνέχεια.
Πάντως η σημερινή συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον Φώτη Μπόμπολα, στις εγκαταστάσεις του «Πήγασου», αναμένεται να βγάλει περισσότερες ειδήσεις.
ΥΓ Στον «Πήγασο» εκπονείται από τον Ν. Πεφάνη (πρώην του ΔΟΛ και του Mega) business plan με πρόγραµµα εθελουσίας εξόδου εργαζοµένων, χωρίς µεγάλες οικονοµικές αποζηµιώσεις, και µε δραστικές περικοπές για όσους αποµείνουν. Ηδη, ανάµεσα στους εργαζοµένους κυκλοφορούν φήµες ότι οι περικοπές µπορεί να αγγίξουν ακόµα και το 25%,

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στο ΣΕΠΕ για:

Ωμό εκβιασμό, εκδικητική συμπεριφορά - άνιση μεταχείριση της εργοδοσίας, σε δεκάδες απλήρωτους εργαζόμενους στο ΔΟΛ (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς, οδηγούς, κλητήρες, φύλακες και άλλων συναδέλφων) σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας.
Στην παρέμβαση αυτή στο ΣΕΠΕ συμμετείχαν η Εργασιακή Επιτροπή Εργαζομένων στο ΔΟΛ, η Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση Εργασιακών Δικαιωμάτων, συνδικαλιστές του Κλάδου από το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΕΠΗΕΑ), ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ (ΕΤΗΠΤΑ) κ.α. 
Η κατάθεση δια απολογητικού υπομνήματος, ύστερα από κλήτευση  των νομίμων εκπροσώπων της ΑΕ ΔΟΛ, είναι προγραμματισμένη για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στα γραφεία του ΣΕΠΕ Πατησίων 37 (εντός στοάς) και ώρα 11.00 π.μ. 
Συνδικαλιστικές κινήσεις και άλλες συλλογικότητες, καλούν εργαζόμενους- ανέργους, να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους απλήρωτους εργαζόμενους στο ΔΟΛ με την  παρουσία τους κατά την συζήτηση της εργατικής διαφοράς στο ΣΕΠΕ.

Με όπλο την αλληλεγγύη μας συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ & της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ
Το σκηνικό λίγο – πολύ όλοι το γνωρίζαμε. Και οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ και όσοι ήταν απ΄έξω. Η τελευταία εξέλιξη, δυστυχώς, δικαίωσε όσους είχαν τολμήσει να εκφράσουν αμφιβολίες  στις γενικές συνελεύσεις υπό την επίβλεψη, πάντα, των διευθυντικών στελεχών.

Η διασταλτική ερμηνεία της πρόσφατης προσωρινής δικαστικής απόφασης, που επιτρέπει το άνοιγμα συγκεκριμένου λογαριασμού της ΔΟΛ ΑΕ, ώστε να εξασφαλισθεί η λειτουργία της,  είχε ως αποτέλεσμα όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας  διεκδικώντας τα αυτονόητα να αντιμετωπισθούν, ως «παγωμένες πιστώσεις» ή «παγωμένα λειτουργικά έξοδα» και να μην πληρωθούν έστω με το «λειψό» δεκαπενθήμερο που έλαβαν όσοι έχουν την υπομονή ακόμη να προσφέρουν την δωρεάν εργασία τους για να «μείνει το μαγαζί ανοικτό».

Είναι σαφές ότι η εργοδοσία και οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΔΟΛ, θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την πτωχευμένη επιχείρηση πάση θυσία, εξυπηρετώντας προσωπικά τους συμφέροντα, με εντελώς διαφορετική στρατηγική στόχευση από εκείνη της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα :με ποια κριτήρια και σε ποια βάση υπολογισμού διανεμήθηκε το ''προνιακό βοήθημα'';
Μοιράστηκε στη λογική των ίσων μεριδίων, ως αποτέλεσμα της διαίρεσης του συνόλου των εργαζομένων προς το συνολικό διατιθεμένο ποσό, έστω και με την ελεγχομενη νομικά αντίληψη της Διοίκησης, περί της έννοιας ''εργαζόμενος'';
Μήπως όμως, η ''μοιρασιά'' έγινε σε συνάρτηση των μηνιαίων αποδοχών, γεγονός που ερμηνεύεται σε χιλιάδες ευρώ για τα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού;
O αγώνας κοινός η '' μοιρασιά'' διαφοροποιημένη.    

Αληθεύει πως άτομα που έκαναν χρήση του δικαιώματος επίσχεσης στο πρώτο 15νθήμερο του Φλεβάρη εξαιρέθηκαν από τη καταβολή των δεδουλευμένων ημερομισθίων του εν λόγω μηνός;

Πληρώθηκε άραγε η «σκληρά εργαζόμενη» οικογένεια του κ. Ψυχάρη, υπό τη στενή έννοια του όρου, η οποία απαριθμεί 4 μέλη; Γιατί οι υπέυθυνοι -ανυπευθυνοι, συνταξιούχοι και μή, σε υψηλές θέσεις της διοικητικής ιεραρχίας του ΔΟΛ, αρνούνται να απαντήσουν σε δύο συγκεκριμένα ερωτήματα:ποιος αποφάσισε και με ποια κριτήρια - γιατί η ευθύνη έχει πρόσωπο, όπως όταν η ανώτατη διοίκηση, στη προσπάθειά της να διαιρέσει το κοινό συμφέρον των εργαζομένων, διέκρινε το ανθρώπινο δυναμικό σε «τεμπέληδες» και σε «καλούς» εργαζόμενους, στοχοποιώντας την εργασία έναντι των κακών δικών της αποφάσεων της διοίκησης.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Σήμερα έχει καταστεί απολύτως κατανοητό πως η ανάθεση της αγωνίας μας για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών διαβίωσης, δεν μπορεί να γίνει ούτε σε διευθυντικά στελέχη, τα οποίοι άλλωστε έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τη διάλυση της εταιρείας και την αποσάρθρωση της εικόνας των εντύπων της, στο επίπεδο της κοινωνίας, αλλά ούτε σε μεμονωμένα φερέφωνα της εργοδοσίας, οι οποίοι στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, διατύπωναν το αφήγημα περί πίστωσης του χρόνου στη «καλή διοίκηση», σχετικά με τη μη καταβολή των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους αποδοχών, σε αντιδιαστολή με εκείνους που επιχειρηματολογούσαν πως οι συγκρούσεις, τόσο στο στενά εργασιακό όσο και στο ευρύτερο πεδίο, είναι προϊον κοινωνικής διαφοροποίησης και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ταυτιστούν τα συμφέροντα της εργατικής δύναμης με την ελίτ των πλούσια αμειβόμενων στελεχών της ανώτατης διοίκησης.

Άξιος ο Μισθός τους!!!
Η αδήριτη ανάγκη μας για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αλλά και να εισπράξουμε ένα μικρό μέρος της πραγματικής αξίας του προϊόντος της εργασίας μας, που εμείς όλοι οι εργαζόμενοι δημιουργήσαμε - αλλά άλλοι το καρπώθηκαν στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό αυτής, μας οδήγεί  στο μονόδρομο των αγωνιστικών διεκδικήσεων και των νομικών παρεμβάσεων των αναμφισβητητων, μη εκχωρούμενων και μή διαπραγματεύσιμων δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας,και της πάντα κοντά στα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και με ευρύτερες κοινωνικές ευαισθησίες  της   Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ.

Η συλλογικότητα αυτή- πρωτοβουλία  αποτελείται από δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς, φύλακες, κλητήρες, και οδηγους , έχει ως στόχο να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ως την τελική δικαίωσή των αιτημάτων της.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

-Ιση μεταχείριση των εργαζομένων.

-Την άμεση παρέμβαση των συνδικαλιστικών σωματείων του Κλάδου κατά την συζήτηση στο ΣΕΠΕ την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11 π.μ. (Πατησίων 37, Αθήνα), μεταξύ των εν επισχέσει εργαζομένων του ΔΟΛ και των εκπροσώπων της διοίκησης της επιχείρησης.

- Την άμεση παρέμβαση των συνδικαλιστικών Ενώσεων του Κλάδου στο υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης & κοινωνικής αλληλεγγύης  για επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής του επιδόματος επίσχεσης.

-Για την περαιτέρω τεκμηρίωση των διεκδικήσεων μας, θα υπάρξει και  νομική γνωμοδότηση σχετικά με την καταστρατήγηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων.

- Αυτονόητα δεν μπορεί να ανατίθεται σε οποιοδήποτε επίπεδο εκπροσώπησης μας  η ανάμιξη και η συμμετοχή διευθυντικών στελεχών της εταιρείας.

Τέλος, είμαστε  κομμάτι  της  Κοινωνίας που αντιστέκεται  με όρους αλληλεγγύης απέναντι στον κανιβαλλισμό, τα θέλουμε όλα.

Η ελπίδα στους συλλογικούς μας αγώνες.