Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων – Μελών του Οργανισμού
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. σας προσκαλεί στην Α’ Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων – μελών του Οργανισμού που η σύγκλησή της προβλέπεται από τα άρθρα 15, 25 και 26 του Καταστατικού.
Οι ημερομηνίες σύγκλησης της Συνέλευσης αυτής καθορίσθηκαν ως εξής, με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού:

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Οι εργαζόμενοι στο Αlter μας καλούν σε κοινούς αγώνες. Εμείς τι κάνουμε;

Mήνυμα SOS προς όλους εμάς, τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, και κυρίως από τις Ενώσεις, εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στον Αλτερ, βλέποντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες (;) αλλη μια φορά να τους αφήνουν ακάλυπτους στο τσουνάμι – καταδικάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους στην ανεργία και την εξαθλίωση.
ANAKOINΩΣΗ Γ.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ALTER
Πέμπτη 21 Απριλίου
Συνάδελφοι
Εμείς οι εργαζόμενοι που δεν έχουμε διασφαλίσει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, βγαίνουμε από το καβούκι μας για να ζητήσουμε από όλους τους υγιείς επαγγελματίες στον χώρο της είδησης, από όσους ακόμη διατηρούν τις αντιστάσεις τους, να μας δώσουν λίγη από την ενέργειά τους και να προχωρήσουμε μαζί δυναμικά.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 19/4 ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ 21/4

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
από ώρα 5.00 π.μ. της Τρίτης 19 Απριλίου έως ώρα 5.00 π.μ. της Πέμπτης 21 Απριλίου 2011 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.
απαιτούμε:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν σέβονται τους εργαζόμενους τους και καθυστερούν την καταβολή τους μέχρι και τρεις μήνες.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ

Η απεργιακή επιτροπή στο Δ.Ο.Λ. θεωρούμε ότι μετά την απόλυτα επιτυχημένη τετραήμερη απεργία ολόκληρου του κλάδου στις 7-11/4 με κύριο αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης χωρίς απολύσεις και μειώσεις μισθών, αλλά και την άρνηση των εργοδοτών στη συνέχεια να αποδεχτούν τα αιτήματα του κλάδου, είναι απόλυτα αναγκαίο να προχωρήσει ο κλάδος σε άμεση κλιμάκωση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, προκειμένου να επιβάλουμε την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης.
Η επιτυχημένη τετραήμερη απεργία του κλάδου με τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των συναδέλφων που υποστηρίχτηκε από την οργανωμένη περιφρούρηση των απεργιακών επιτροπών σε πολλά μαγαζιά και που ολοκληρώθηκε με τη στάση εργασίας στις 11/4, προκειμένου να ακυρωθεί η προσπάθεια των εργοδοτών να βγάλουν Δευτεριάτικο απεργοσπαστικό φύλλο, ταρακούνησε τους εργοδότες. Για να μετριάσουν τη δυναμική των κινητοποιήσεών μας, αμέσως μετά κινήθηκαν σε μια συντονισμένη προσπάθεια να βγουν αποφάσεις αποστασιοποίησης και αντίθεσης κομματιών εργαζομένων-κύρια συντακτών, στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ STAR

Τσουνάμι συναδέλφων, Διοικητικών, Τεχνικών και Δημοσιογράφων στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των ενώσεων ΕΠΗΕΑ-ΕΣΗΕΑ-ΕΤΙΤΑ. Από την ΕΠΗΕΑ παρευρέθηκαν οι συνάδελφοι Πρωτολάτης Σταμάτης και Σκουτέρης Παναγιώτης, μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, η οποία διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του σταθμού στις 14/04/2011 με θέμα το νέο μνημόνιο των ΜΜΕ που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι ο καθένας ατομικά για μείωση του μισθού τους σε ποσοστό έως 20%. Μετά από τις τοποθετήσεις των ΔΣ των Ενώσεων και των εργαζομένων, υπήρξε προτροπή από τα σωματεία να μην υπογράψουν το ιδιωτικό συμφωνητικό (μνημόνιο) μείωσης μισθών καθώς και συνάντηση με την Διοίκηση του σταθμού που είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί παράταση στην προθεσμία που είχε δώσει η Διοίκηση στους εργαζόμενους, έως ότου πραγματοποιηθεί συνάντηση διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές ενώσεις.
Συνάδελφοι, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, έτοιμοι να απαντήσουμε αποτελεσματικά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, να αφήσουμε τις όποιες κριτικές στα σωματεία για άλλη στιγμή και να στηρίξουμε τις συνδικαλιστικές μας ενώσεις, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αποκρούσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ο επικεφαλής του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ συνάδελφος Στ. Πρωτολάτης, που είναι και μέλος των Δ.Σ ΕΠΗΕΑ- ΠΟΕΠΤΥΜ, βρίσκεται από το πρωί σήμερα στο ΕΘΝΟΣ συζητώντας με συναδέλφους που με το «πιστόλι στο κρόταφο», αντιμετωπίζουν τη νέα εργοδοτική επίθεση, για κατάργηση της ΣΣΕ και μειώσεις των αποδοχών τους, τονίζοντας την αναγκαιότητα της κλιμάκωσης του αγώνα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Έντονη ήταν η αγανάκτηση στους συναδέλφους για τις ηγεσίες των σωματείων, που προτίμησαν τις ΄΄αγωνιστικές΄΄ προτροπές από έδρες, αφήνοντας ουσιαστικά μόνους τους συναδέλφους όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν.
Ο επικεφαλής τους ΔΙΚΤΥΟΥ εκτός των άλλων, τόνισε με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο προς κάθε κατεύθυνση ότι το ΔΙΚΤΥΟ δεν θα αφήσει έρμαιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αντεκδικητική μανία, σε ενδεχόμενη εκδήλωση οποιασδήποτε μορφής επίθεσης στους συναδέλφους που αντιστέκονται με προσωπικό κόστος, ανεξαρτήτως παρατάξεων, κομμάτων κ.λπ., πολύ δε περισσότερο οι έχοντες θεσμικό συνδικαλιστικό ρόλο (μέλη ΔΣ κλπ). H έμπρακτη αλληλεγγύη των αγωνιζομένων συναδέλφων στα ΜΜΕ όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΕΘΝΟΣ συνεχίζεται αδιάλειπτα. Την συμπαράσταση της εκφράζει η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ αλλά και των υπολοίπων απεργιακών επιτροπών βάσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Το παράδειγμα του απεργοσπάστη Αντιπροέδρου της ΠΟΕΠΤΥΜ – δεν μπορεί και δεν είναι ο κανόνας.
Συνάδελφοι/σες, ψηλά το κεφάλι.
Ο αγώνας συνεχίζεται.

Στη μέγγενη του μνημονίου και της εργοδοτικής – κομματικής συνδικαλιστικής διαμεσολάβησης

χιλιάδες απασχολήσιμοι-άνεργοι στη βιομηχανία των ΜΜΕ, βρίσκονται πλέον σε έκδηλη κατάσταση οικονομικής ασφυξίας.
Είναι απολύτως κατανοητό το προσωπικό «δράμα» των εργαζομένων στο ΣΚΑΙ, αλλά και άλλων, που αποδέχθηκαν με το όπλο στο κρόταφο, να ζήσουν την καθήλωση στην κλίνη του Προκρούστη, με τη μείωση των αποδοχών τους σε αντιστάθμισμα της ρητής «διαβεβαίωσης» της εργοδοσίας ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.
Δεν πέρασε παρά ελάχιστος χρόνος για να καταρρεύσουν οι προσωπικές ατομικές ψευδαισθήσεις, όπου, μετά τις μειώσεις μισθών, ήρθε και η συνέχεια των ομαδικών απολύσεων,..και για μερικούς συναδέλφους οικτρά (αφού είχαν υπογράψει).
Το βέβαιο είναι ότι όλο και περισσότεροι συνάδελφοι/σες στα ΜΜΕ αντιλαμβάνονται τις παραμορφώσεις της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης στο Κλάδο, που δείχνει το αποκρουστικό προσωπείο τους, είτε ως άθροισμα σκοπιμοτήτων, εργοδοτικών συναφειών ή κομματικών παραρτημάτων, όπου οι πελατειακοί δεσμοί κάθε είδους και απόχρωσης προσδιορίζονται από τα φτηνά όρια τους.
Φωτογραφίες από τις περιφρουρήσεις μελών του ΔΙΚΤΥΟΥ εδώ.













Ο ρεαλισμός των συμβιβασμένων ή το παραλήρημα της «επαναστατικής πρωτοπορίας» και καθαρότητας, καθίσταται μια οπερετική επίδειξη, που χάνει ακόμη και την αξία της ως θέαμα, αφού για τον οποιονδήποτε εργαζόμενο, που περιμένει το δικαστικό κλητήρα να του θυροκολλήσει την απόλυση ή για τον συνάδελφο που αμείβεται με μηνιάτικο 600 ευρώ χωρίς ωράριο και όρους, όλα αυτά είναι άνευ αξίας.
Μόνο που τα σωματεία-ενώσεις, είμαστε όλοι εμείς, που τόσα χρόνια αφήσαμε ή ανεχτήκαμε αναντίστοιχες των αναγκών μας «πλειοψηφίες», να ανατροφοδοτούν με τη στάση τους και τις πρακτικές τους φοβικά σύνδρομα και κοινωνικούς συντεχνιακούς αυτοματισμούς, που αρέσκονται επιλεκτικά σε μια εκπεμπόμενη «φασίζουσα» λογική να προτιμούν ακόμη και σήμερα να δείχνουν το πεσμένο δέντρο.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΘΝΟΣ μέσα από τις ανάλογες αντιφάσεις της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στο Κλάδο (αφού ακόμη και το μέλος του Προεδρείου της ΠΟΕΠΤΥΜ που τυγχάνει να είναι και εργασιακός εκπρόσωπος (αντιπρόεδρος) δηλώνει ανερυθρίαστα απεργοσπάστης), προτίμησαν κατά πλειοψηφία, να μην απεργήσουν, έχοντας την πληθυντική ψευδαίσθηση της σωτηρίας τους.
Μετά το τέλος της απεργίας, ήρθε η τελεσιγραφική εντολή της εταιρείας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες «σφαγής των αμνών» με μειώσεις αποδοχών μόνο γι’ αυτούς που δεν απήργησαν, η πλειοψηφία του διοικητικού προσωπικού
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΣΣΕ (εκτός από το επίδομα γάμου και τέκνων) δες το συμφωνητικό.
Συνάδελφοι στο ΕΘΝΟΣ, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας, χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απαιτούν δυναμικά από τις ηγεσίες των σωματείων μας να μπουν μπροστά σ’ ένα αγώνα πλέον διαρκείας σε όλα τα μέσα. Και αυτό είναι μονόδρομος.
΄Εκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ΕΘΝΟΣ, παρουσία όλων των εκπροσώπων των Ενώσεων που συμμετέχουν στην Διασωματειακή Επιτροπή των συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ.
Μόνος σου, είναι αδύνατον να ανταπεξέλθεις στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
Ο αγώνας συνεχίζεται με όπλο την αλληλεγγύη μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μειώσεις μισθών έως και 20% στο Star

Με επιστολή του προς όλους τους εργαζόμενους, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Star, Πάνος Κυριακόπουλος, ανακοίνωσε μειώσεις των μισθών, που αρχίζουν από 8% για ποσό ως 1.500 ευρώ το μήνα και φτάνουν στο 20% για ποσά μεγαλύτερα των 2.000 ευρώ. Στην επιστολή αναφέρεται ότι όποιος διαφωνεί, πρέπει να απευθύνεται στο… λογιστήριο!
Δες το φιρμάνι!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Για ποιες περικοπές μιλάμε;

Aμοιβές των στελεχών στις εισηγμένες επιχειρήσεις των ΜΜΕ το 2010 (κατά δήλωση των επιχειρήσεων).Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά χωρίς κανένα άλλο σχόλιο για την αναγκαιότητα κλιμάκωσης εδώ και τώρα του αγώνα μας.
Ο ΔΟΛ δήλωσε το ποσό των 4.357.735 ευρώ  για αμοιβές μελών της διοίκησης και ανωτάτων διευθυντικών στελεχών του ομίλου και 2.030.318 για τα αντίστοιχα πρόσωπα. Σύνολο 6.388.053 ευρώ.
Το MEGA για αμοιβές στελεχών της διοίκησης πλήρωσε 3.753.056 ευρώ και για τις αμοιβές των μελών του ΔΣ, 24.000 ευρώ Σύνολο 3.777.056 ευρώ.
Στον Πήγασο οι αμοιβές του ομίλου στα διευθυντικά στελέχη ανέρχονται στο ποσό 3.233.609 ευρώ. Οι αμοιβές του ομίλου στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανέρχονται στο ποσό των 936.508 ευρώ.
Στην ΧΚ Τεγόπουλος τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την ιδιότητα τους αυτή εισέπραξαν ως αμοιβή από την εταιρεία το ποσό των 1.092.804 ευρώ. Ταυτόχρονα για την ιδιότητα τους ως στελεχών της εταιρείας, εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του  ΔΣ πήραν το ποσό των 491.874 ευρώ. Τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου έλαβαν 9.015 ευρώ. Τέλος τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας εισέπραξαν 305.988 ευρώ.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κατάπτωση και ξεπεσμός

Θα διαγραφεί από την ΕΠΗΕΑ ο απεργοσπάστης αντιπρόεδρος της ΠΟΕΠΤΥΜ (και στέλεχος της παράταξης του Προεδρείου);
Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης απεργίας, υπήρξαν καραμπινάτες περιπτώσεις απεργοσπαστών, όπως ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων και μέλος της ΕΠΗΕΑ, που εργάστηκε στον Πήγασο (έτσι τουλάχιστον έλεγαν συνδικαλιστές της ΕΠΗΕΑ έξω από τον Πήγασο, διότι το συγκεκριμένο πρόσωπο εμείς δεν το γνωρίζουμε). Οι ίδιοι σχολίαζαν αρνητικά, ότι ο συνδικαλιστής-απεργοσπάστης είχε χαιρετίσει στην απεργιακή συγκέντρωση της 17 Μάρτη στον Πανελλήνιο (επισημαίνοντας την αντίφαση που δημιουργεί η απεργοσπασία). Μας διαβεβαίωναν μάλιστα ότι από σήμερα Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαγραφής του.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Οι Ισλανδοί αρνούνται να πληρώσουν τα χρέη τους σε Βρετανία και Ολλανδία

Οι Ισλανδοί απέρριψαν για δεύτερη φορά να πληρώσουν χρέη ύψους 4 δισεκ. ευρώ προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία, που είχαν λάβει μετά την κατάρρευση των τραπεζών της χώρας το 2008.
Το ισλανδικό κοινοβούλιο είχε εγκρίνει σχέδιο αποπληρωμής του δανείου, που είχαν συμφωνήσει με τους δανειστές τον Δεκέμβριο, ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας αρνήθηκε να υπογράψει το σχετικό νομοσχέδιο.
Η Βρετανία και η Ολλανδία δήλωσαν απογοητευμένοι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Να επιστρατευτούν γρήγορα οι απεργοί ...

Να επιστρατευτούν οι απεργοί των ΜΜΕ πριν να είναι πολύ αργά!!!
Πόσο να αντέξουμε χωρις κυβερνητική - ΔΝΤ προπαγάνδα;;

http://www.debtocracy.gr/

Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης.
Οι συντελεστές του Debtocracy συνομιλούν με ορισμένους από τους σημαντικότερους οικονομολόγους, πολιτικούς και δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εναλλακτικές ερμηνείες αλλά και προτάσεις για την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Οι δημοσιογράφοι Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, που υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, παρακολουθούν την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Δείτε το ντοκυμαντέρ εδώ


6ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

9 Απριλίου 2011
Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΑ, η ΕΤΗΠΤΑ, η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων αποφάσισαν να επεκτείνουν την τετραήμερη απεργία, με εξάωρη στάση εργασίας (από τις 6 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι) τη Δευτέρα 11/4, στις ημερήσιες εφημερίδες και τα πρακτορεία διανομής Τύπου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι, είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε την 4ημερη απεργία μας για την υπογραφή ΣΣΕ. Είμαστε επίσης αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τον Τύπο, από την τάση ορισμένων εκδοτών που –προκειμένου να «σπάσουν» την απεργία– δεν διστάζουν να υποβαθμίζουν τις ίδιες τις εφημερίδες, εκδίδοντας απεργοσπαστικά «φύλλα», με ειδήσεις – κονσέρβα.
Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ εδώ.









Μπράβο τους που συμμετείχαν στην απεργία.
Σε όλο τον κόσμο, οι απανταχού ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ όποιον μανδύα και αν ενδυθούν είναι κατάπτυστοι. Προκαταβολικά τους φτύνουμε και επαναλαμβάνω αυτό που είχα γράψει σε παλιότερη απεργία: τώρα που οι πραγματικοί δημοσιογράφοι απεργούν, οι αρουραίοι βρίσκουν χώρο να γράψουν, έστω και αν είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να βρουν θεματολογία. Υπάρχουν ψευτοδιλήμματα πάνω στα οποία στηρίζουν τη δουλειά τους σε βάρος των υπολοίπων, που έχουν θράσος να αποκαλούν "συναδέλφους". Έχουν κάνει σημαία το "δεν μας αναγνωρίζει η ΕΣΗΕΑ", λες κι εμάς που μετέχουμε στην απεργία μας αναγνώρισε.
Αναδημοσίευση από FinancialCrimes.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι Ομοσπονδίες και οι συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ χαιρετίζουν τη μαζική συμμετοχή των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων και γενικά όλων των εμπλεκόμενων στα Media , στην 4ημερη απεργία, που άρχισε σήμερα με μεγάλη επιτυχία.
Οι Ομοσπονδίες και η Διασωματειακή Επιτροπή είναι υποχρεωμένες να καυτηριάσουν την επιλογή ορισμένων εκδοτών – και των διευθυντικών στελεχών τους- να εκδώσουν σήμερα Πέμπτη, 7/4 φύλλα ως «Κυριακάτικα». Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα παραπλάνησης των αναγνωστών και για πρωτοφανή υποβάθμιση των εφημερίδων.
Φωτογραφίες από τις περιφρουρήσεις εδώ











Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

απεργιακή συγκέντρωση

Δεκάδες συναδέλφοι συμμετείχαν στις περιφρουρήσεις σε ΔΟΛ, Πήγασο και Αττικές Εκδόσεις. Και στις τρεις περιπτώσεις λίγοι εργοδοτικοί επιχείρησαν ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν «κατάσταση».
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα πλαίσια της 4ήμερης απεργίας της ΕΣΗΕΑ και της Διασωματειακής Επιτροπής:
* Πέμπτη 7/4: όλοι στις απεργιακές περιφρουρήσεις σε κάθε επιχείρηση.
* Παρασκευή 8/4: όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και στο απεργιακό συλλαλητήριο στη Βουλή και στο Υπουργείο Απασχόλησης.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο1

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Είμαστε σε πόλεμο. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε πολλές «αψιμαχίες» σε χώρους δουλειάς με θύματα δεκάδες συναδέλφους που απολύθηκαν, (ακόμη και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι) όπως στις Αττικές Εκδόσεις, στην ΙΜΑΚΟ στο ΣΚΑΙ… Σε άλλους χώρους δουλειάς οι εργοδότες απαιτούν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, συνεχίζοντας το παράδειγμα του ΣΚΑΙ. Αλλού μειώνουν ή κόβουν τα κυριακάτικα. Αλλού περιμένουν μήνες να πληρωθούν…Η λίστα με τις εργοδοτικές επιθέσεις δεν έχει τελειωμό. Απλά περιγράφει μια εικόνα που όλοι μας την ξέρουμε και τη βιώνουμε καθημερινά. Η ουσία είναι ότι οι εργοδότες τα θέλουν όλα. Το «κερασάκι στη τούρτα» είναι ότι οι εργοδότες απαιτούν να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση με μειώσεις 15% σε όσους παίρνουν πάνω από 1200 ευρώ μικτά, και θέλουν να έχουν το ελεύθερο για όσες απολύσεις προγραμματίσουν να κάνουν.
Σε αυτόν το πόλεμο που μας έχουν κηρύξει μία είναι η απάντηση. Η απεργία που έχει εξαγγείλει το διασωματειακό στις 7-8-9 και 10 Απριλίου. Δεν χωράνε τώρα μεμψιμοιρίες. Τώρα είναι η δική μας ώρα. Να δείξουμε ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μπορούν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να βάλουν φρένο σε αυτήν την επίθεση. Τώρα είναι η ώρα για τον κάθε ένα από εμάς να διαλέξει μεριά. Με την αξιοπρέπεια και την αντίσταση ή με την υποβάθμιση της ζωής και της δουλειάς μας.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Να μην παραδίδουν ύλη για τα Κυριακάτικα

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τα μέλη και μη μέλη της ενόψει των δύο 48ωρων απεργιών, που έχουν ήδη κηρυχθεί για τις 7, 8, 9 και 10 Απριλίου 2011:
* να μην παραδίδουν ύλη για τα φύλλα των κυριακάτικων εκδόσεων
* να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν κείμενα ή εκπομπές, που έχουν ήδη παραδώσει για τον ίδιο λόγο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους διευθυντές και τους αρχισυντάκτες σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς και τα ενημερωτικά sites να μην ασκήσουν πίεση στους συναδέλφους τους για την παράδοση της σχετικής ύλης βάζοντάς τους αντιμέτωπους με τις αποφάσεις του Σωματείου τους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κάλεσμα Απεργιακών Επιτροπών για τον συντονισμό του αγώνα.

Συνάδελφοι,
Εν όψει της απεργίας του κλάδου και στο πλαίσιο της περιφρούρησής της, όπως ήδη οργανώνεταιαπό τα σωματεία μας καθώς και στους διάφορους χώρους δουλειάς:
– Καλούμε όλους τους συναδέλφους που μπορούν να δηλώσουν διαθεσιμότητες, ούτως ώστενα μπορούμε να κινητοποιηθούμε αποτελεσματικά όπου και όταν χρειαστεί, καθώς και να συγκεντροποιήσουμε ήδη από τώρα την αναγκαία πληροφόρηση.
– Για επαφή απευθυνθείτε στους εκπροσώπους των σωματείων, που θα συντονίζουν την
απεργιακή περιφρούρηση, ή και σε άλλα μέλη της απεργιακής επιτροπής που έχουν ήδη
ενεργοποιηθεί.
– Είναι επίσης σημαντική η προεργασία του συντονισμού μεταξύ σωματείων και χώρων
δουλειάς, για τη γενικότερη απεργιακή περιφρούρηση του κλάδου, όπως το προβλέπουν
οι απεργιακές επιτροπές (μεικτά, κλπ.) των σωματείων μας που πρέπει να ενισχυθούν.
– Καλούμε έτσι τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συνάντηση των απεργιακών
επιτροπών (σωματείων και χώρων δουλειάς) που αναμένεται να διοργανωθεί την Τρίτη το
απόγευμα, γύρω στις 6.00 μ.μ. στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ -Ακαδημίας 20-. [Η ώρα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί].
Να αρχίσουμε να υλοποιούμε την αρχή ότι: Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ
04/04/2011

Ανακοίνωση Ομοσπονδιών

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Π.Ο.Ε.ΣΥ., της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ., της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου,
Απεργούμε ζητώντας:
Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ.
Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών.
Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.
Να μη γίνουν απολύσεις.
Την οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ και την επιστροφή των άδικων και παράλογων κρατήσεων.
Την άμεση εξαίρεση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ για λειτουργικούς λόγους.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ 7-11/4/2011

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ μαζί με τις Ομοσπονδίες του κλάδου (Π.Ο.Ε.ΣΥ., Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ., Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου), απέναντι στις στοχευμένες πολύμορφες προσπάθειες των εργοδοτών –σε συνεργασία με την κυβέρνηση– να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα και απέναντι στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, που κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και ραδιόφωνα με τη μορφή διωγμών, εκφοβισμού και τρομοκρατίας, αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζουμε την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011.
ΖΗΤΩΝΤΑΣ
Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ
Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών
Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις
Να μη γίνουν απολύσεις
Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.