Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Μας πάνε στα δικαστήρια (σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου Κτίριο 5 Αύθουσα 1), για να βγάλουν την απεργία μας παράνομη.
 Καλούμε όλους τους Συναδέλφους σε μαζική αντίσταση και αγώνα.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΣΗΕΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε τη συμμετοχή των συντακτών στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΠΗΕΑ στις εταιρείες των ομίλων «ΠΗΓΑΣΟΣ» και «ΔΟΛ», από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 2010, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Κατά τη διάρκεια της απεργίας:
Δεν θα εργαστεί κανένας διοικητικός υπάλληλος μέλος και μη μέλος της Ε.Π.Η.Ε.Α.
Το προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, ορίζεται από τα συνδικαλιστικά σωματεία ύστερα από αίτημα του εργοδότη.
Στην περίπτωση, που επιχειρηθεί εκβιασμός συνείδησης από την πλευρά της εργοδοσίας, να ενημερωθεί άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο.
Συνάδελφοι που θα αγνοήσουν τις αποφάσεις του Δ.Σ. και εργαστούν κανονικά, θα απολογηθούν άμεσα, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α.
Στην απεργιακή μας κινητοποίηση στον ΠΗΓΑΣΟ και στον ΔΟΛ, μας συμπαραστέκονται όλα τα αδελφά σωματεία, που μαζί τους συγκροτούμε τη διασωματειακή επιτροπή και εμπλέκονται στους παραπάνω ομίλους.
Στην απεργία, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982, συμμετέχουν και τα μη μέλη της Ε.Π.Η.Ε.Α.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Δ.Ο.Λ.

ΑΘΗΝΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. μετά τις αναίτιες και αιφνιδιαστικές απολύσεις συναδέλφων μας, στους ομίλους ΠΗΓΑΣΟ και Δ.Ο.Λ. αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και το σταμάτημα των απολύσεων και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείτε σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.
Δεκαετίες λειτουργίας των ΜΜΕ, σε ένα θολό θεσμικό περιβάλλον που επέτρεπε υπερκέρδη και αφορολόγητα έσοδα, δημιούργησαν γιγαντιαίες εκδοτικές επιχειρήσεις και πολλούς εκδότες από τους οποίους οι περισσότεροι στηριζόμενοι στην έμμεση επιδότηση με την κρατική διαφήμιση και με υπερδανεισμό από το τραπεζικό σύστημα, το οποίο τις περισσότερες φορές ενέδιδε πιεζόμενο από το πολιτικό σύστημα.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΔΟΛ

Ψήφισμα
των εργαζομένων του ομίλου ΔΟΛ
Απαιτούμε από την εταιρεία να πάρει πίσω αμέσως το πρόγραμμα μαζικών απολύσεων που έχει αρχίσει να ετοιμάζει, καθώς και κάθε άλλο σχέδιο για να φορτώσει τα βάρη στους εργαζομένους της.
Οι λίστες με υποψήφιους προς απόλυση πρέπει να αποσυρθούν τώρα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποτελέσουμε τα εξιλαστήρια θύματα επιχειρηματικών επιλογών, με το σφαγιασμό δεκάδων χαμηλόμισθων εργαζομένων, των οποίων το συνολικό κόστος μισθοδοσίας ισούται με την πολυτελή προσωπική διαβίωση μερικών μόνο golden boys της εταιρείας.


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ψήφισμα των εργαζομένων του ομίλου ΔΟΛ

Στη Γενική μας Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 21/9/2010, παρουσία των σωματείων μας ή εκπροσώπων τους (ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΠΗΤ), καθώς και των ομοσπονδιών μας, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΠΟΕΣΥ, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της διοίκησης του ομίλου για γενικευμένες μειώσεις μισθών στους εργαζομένους, της τάξης των 2 μισθών ετησίως
1. Η Γενική Συνέλευση τοποθετείται κατά κάθε λογικής μείωσης μισθών, απολύσεων, κλπ., για να  μεταφέρει πρόσθετα βάρη στους εργαζόμενους συνολικά ή και σε τμήματά τους.
2. Επίσης δηλώνουμε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις μέχρι να εγκαταλείψει η εργοδοσία, η δική μας αλλά και γενικότερα, κάθε σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση και ζητάμε από τα σωματεία μας και το διασωματειακό του τύπου να οργανώσουν αυτό τον αγώνα.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ
21/9/2010

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    της
       Εργασιακής επιτροπής των εργαζομένων του ομίλου ΔΟΛ 
Συνάδελφοι (-σες),  
Σήμερα, Τρίτη, 21/9/2010, στις 4.00 μ.μ., οργανώνεται Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ, με θέμα τις εξαγγελίες της εταιρείας για αναδιαρθρώσεις και μαζικές απολύσεις.
Η Συνέλευση δεν πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του κτιρίου, γιατί η διεύθυνση του ομίλου μας ανακοίνωσε ότι το αμφιθέατρο δεν είναι «διαθέσιμο». Κατά συνέπεια, έστω και σε πιο δύσκολες συνθήκες, η Συνέλευση θα γίνει στην είσοδο του κτιρίου, επί του πεζοδρομίου της Μιχαλακοπούλου 80.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2010
            Τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβριου 2010, στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52), η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ε.Π.Η.Ε.Α.
            Επειδή η ημερομηνία αυτή είναι η τελευταία, δηλαδή η καταληκτική, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη να ασκήσουν το συνδικαλιστικό δικαίωμα της συμμετοχής τους στη Γενική Συνέλευση και της προβολής και διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010.
            Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί ανεξαιρέτως σε όλες τις εφημερίδες, τα κανάλια και τους ιδιωτικούς και δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής, στις Ενώσεις, στα ασφαλιστικά ταμεία και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Ε.Π.Η.Ε.Α.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής ΔΟΛ, 8/9/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ         8/9/2010
Το κλείσιμο της θυγατρικής του ΔΟΛ «Ελληνικά Γράμματα» και η απόλυση δεκάδων συναδέλφων από το χώρο των εκδόσεων αποτελεί απλώς το πρώτο βήμα στη στρατηγική του ομίλου, για να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζομένους της. Αυτό επιβεβαιώθηκε, άλλωστε, και από την επίσημη ενημέρωση που έκανε η διοίκηση του ομίλου προς τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ για την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αναδιαρθρώσεις, που θα συμπεριλαμβάνουν και δεκάδες άλλες απολύσεις, στην αρχή «διοικητικών», καθώς και ριζικές αναδιαρθρώσεις στη δημοσιογραφική εργασία μέσω διαδικτύου.
Όμως, η στρατηγική αυτή ενοχοποίησης του απλού χαμηλόμισθου εργαζομένου για να φορτωθούν στην πλάτη του όλα τα βάρη, με το πρόσχημα της «εξυγίανσης» των οικονομικών του ομίλου, συνεχίζει απλώς την αγωνιώδη προσπάθεια της πληθώρας των διάφορων golden boys, αυτών των ίδιων που ρήμαξαν τα τελευταία χρόνια τον Οργανισμό και τις άλλες επιχειρήσεις του τύπου, για να συγκαλύψουν τις υπέρογκες αμοιβές τους, τη διοικητική τους ανεπάρκεια και μυωπία. Την ίδια άλλωστε αυτή στρατηγική, με πρόσχημα την κρίση, ακολουθούν τελευταία όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις της ενημέρωσης και ακόμα πιο πέρα, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στο γενικότερο οικονομικό μαρασμό της ελληνικής οικονομίας.
    *  Η κατηφόρα αυτή πρέπει να σταματήσει, πριν μας συμπαρασύρει όλους!
    *  Για αυτό και δηλώνουμε την πλήρη μας αλληλεγγύη στους συναδέλφους των Ελληνικών Γραμμάτων!
    * Όχι στις διαιρέσεις του προσωπικού σε πατρικίους και πληβείους, για να διευκολυνθούν απλώς οι μαζικές απολύσεις!
    * Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, όλοι μαζί στον κοινό αγώνα!

Η αλληλεγγύη και η συσπείρωση είναι το όπλο μας !
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Έκλεισαν τα "Ελληνικά Γράμματα"

Προκήρυξη εργαζομένων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η 3η του Σεπτέμβρη, «γιορτάστηκε» με τον καλύτερο τρόπο στο χώρο του βιβλίου και των εκδόσεων γενικότερα. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, που πάντα τιμούσε με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα αυτή, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το κλείσιμο ενός από τους ιστορικότερους και μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, τα «Ελληνικά Γράμματα».
Με το λουκέτο αυτό ακυρώνεται μια ιστορία 53 χρόνων στον εκδοτικό χώρο που πρόσφερε στον πολιτισμό φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες με πολύ σημαντικούς συγγραφείς και ιδέες, και πετιούνται στο δρόμο 100 περίπου εργαζόμενοι δημιουργώντας παράλληλα τεράστια προβλήματα σε κάθε είδους συνεργάτες των εκδόσεων: συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, τυπογράφους κ.λπ.